Διακομματικό αίτημα 18 βουλευτών για έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων

62a3e473a1c895f9365ed32e0887a31e_parl_logo-1156-577-c-1.jpg
2015-04-27 14:31

Με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κ. Τσουκαλά, ο Βουλευτής Σερρών κ. Κώστας Καραμανλής από κοινού με άλλους 17 βουλευτές μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, από τη Ν.Δ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ ζητούν την έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής, προκειμένου να συζητηθούν τα ζητήματα που αφορούν στην τουριστική εκπαίδευση όλων των βαθμίδων.

Η διακομματική αυτή ένωση δυνάμεων είναι αποτέλεσμα του έντονου προβληματισμού των μελών του κοινοβουλίου αναφορικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τα αγγλόφωνα τμήματα στα Πανεπιστήμια Αιγαίου, Κρήτης και Θράκης αλλά και της ανησυχίας ότι ανάλογη μεταχείριση θα υπάρξει και για τα τμήματα διοίκησης τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με έδρα τη Ρόδο, και του Πανεπιστημίου Κρήτης, με έδρα το Ρέθυμνο.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Κύριε Πρόεδρε,

Στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, που δημοσιοποιήθηκε, περιλαμβάνεται η κατάργηση της διάταξης για τη λειτουργία των αγγλόφωνων προπτυχιακών τμημάτων τουριστικών σπουδών στα Πανεπιστήμια Αιγαίου, Κρήτης και Θράκης.

Η κυβέρνηση, επίσης, δεν έχει ξεκαθαρίσει την πρόθεσή της για την ίδρυση των ελληνόφωνων τμημάτων διοίκησης τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με έδρα τη Ρόδο και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, με έδρα το Ρέθυμνο. Αποτέλεσε επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης, στηρίζεται από τις τοπικές κοινωνίες και έχει και τη σύμφωνη γνώμη των Πανεπιστημίων Αιγαίου και Κρήτης.

Είναι σαφές ότι επιβάλλεται η σύγκληση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων προκειμένου να συζητηθούν όχι μόνο τα συγκεκριμένα ζητήματα αλλά τα ζητήματα που συνδέονται με όλες τις βαθμίδες και τις δομές της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Για τούς λόγους αυτούς, συνυπογράφουμε το σχετικό αίτημα σύγκλησης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων για τα συγκεκριμένα ζητήματα.