Δήλωση Καραμανλή για όσα ακούστηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής

b1bd4b8388f4c879cb0193caa0c2546e_H-RYxvlY-1156-577-c-12.jpg
2019-03-12 17:03

Ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών κ. Κώστας Καραμανλής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, κατέστησαν σαφή τα εξής:

Πρώτον: Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο και καμία απολύτως εποικοδομητική στρατηγική υπέρ των πολιτών για την Εγνατία Οδό. Αφού υπερδιπλασίασε τον αριθμό των σταθμών διοδίων -από 18 σε 38- είναι προφανές ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η ολοκλήρωση της κατασκευής τους, ώστε ο παραχωρησιούχος να βρει γεμάτα ταμεία.

Δεύτερον: Όσοι διαφωνούμε με την εξαιρετικά προβληματική σύμβαση παραχώρησης του Θριασίου, η οποία ζημιώνει το ελληνικό δημόσιο κατά  δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, στο εξής δεν πρέπει να επικεντρώνουμε την πολιτική κριτική μας στον μέχρι τώρα Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ και πλέον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εγνατίας Οδού Α.Ε., αλλά στον αρμόδιο Υπουργό κ. Σπίρτζη. Ο κ. Σπίρτζης, αφού αποφάσισε να επιβραβεύσει τον άνθρωπο που έβαλε την υπογραφή του στη συγκεκριμένη σύμβαση, έκανε σαφές ότι όχι μόνο την εγκρίνει προσωπικά, αλλά πιθανότατα ο ίδιος ήταν ο ιθύνων νους της.

Τρίτον: Παρόλο που βρίσκεται επί 4 χρόνια στην εξουσία, η  κυβέρνηση εξακολουθεί να…αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση. Ακόμα και για το γεγονός ότι αδυνατούν να συνεννοηθούν με το τραπεζικό σύστημα της χώρας, η Νέα Δημοκρατία τους φταίει!

Με λίγα λόγια: Κάνουν τη μία χάρη μετά την άλλη σε επιχειρηματίες  και μετά κατηγορούν τη Νέα  Δημοκρατία! Εν τω μεταξύ, τον λογαριασμό τον πληρώνει ο λαός. Γι’ αυτό και θα τους τιμωρήσει».