Συνάντηση με τον Γάλλο Υπουργό Μεταφορών, κ. Jean-Baptiste Djebbari

Jean Baptiste 1
2021-12-17 15:43

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής υποδέχτηκε τον Γάλλο Υπουργό Μεταφορών, κ. Jean-Baptiste Djebbari λίγο πριν την έναρξη της Γαλλικής Προεδρίας και να συζητήσουν εκτενώς τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί με έμφαση στο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Fit for 55.

-->

Όπως επεσήμανε ο κ. Καραμανλής, «η αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής είναι προτεραιότητα για όλους μας. Γι’ αυτό και συμφωνήσαμε να εστιάσουμε σε συγκεκριμένους στόχους στον τομέα των μεταφορών, που θα συμβάλλουν στη μείωση των ρυπογόνων ουσιών.

-->

Είχα ακόμη την ευκαιρία να αναφερθώ στα κίνητρα που έχουμε εφαρμόσει για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα και για τα πολύ θετικά αποτελέσματα που έχουν αποφέρει μέχρι τώρα. Και βέβαια για το πρόγραμμα που υλοποιούμε στον τομέα σιδηροδρομικών έργων, το οποίο είναι το μεγαλύτερο που έχει γίνει πότε στην χώρα μας.

-->

Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία μας με τον κ. Djebbari θα είναι στενή καθόλη τη διάρκεια της Γαλλικής Προεδρίας στο πλαίσιο των εξαιρετικών διμερών σχέσεων που έχει αναπτύξει η Κυβέρνησή μας με την Γαλλία.»

-->