Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 108 χρόνια από την απελευθέρωση των Σερρών

18
2021-06-29 11:56

"Είχα τη χαρά και την τιμή να εκπροσωπήσω σήμερα την Κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 108 χρόνια από την απελευθέρωση των Σερρών.

Ο τόπος μας, όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα, γιορτάζει.

Φέτος σε μια πολύ ξεχωριστή χρονιά για την πατρίδα μας, αφού η Ελλάδα συμπληρώνει 200 χρόνια ελεύθερου βίου αλλά και 40 χρόνια από την ένταξή μας στην ενωμένη Ευρώπη.
Είναι μεγάλη μας τιμή, λοιπόν, που σε μια τόσο σημαντική συγκυρία, έχουμε φέτος κοντά μας στον εορτασμό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την κυρία Σακελλαροπούλου, την οποία και ανακηρύξαμε επίτιμη δημότη Σερρών.
Τα χρόνια που πέρασαν, δεν ήταν όλα ρόδινα.
Όμως όλοι μαζί προχωρήσαμε, όλοι μαζί προοδεύσαμε.

Ο αγώνας για την ελευθερία πάντα χαρακτήριζε του Σερραίους. Από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, με την εμβληματική μορφή του ήρωα Εμμανουήλ Παππά, μέχρι τον Μακεδονικό Αγώνα, την απελευθέρωση της Μακεδονίας και την ένταξή μας πριν 40 χρόνια – από έναν Σερραίο, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή - στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, μας έδωσε τη δυνατότητα να πατάμε πιο γερά στα πόδια μας.

Σήμερα, οι Σέρρες, δυναμώνουν κάθε μέρα και περισσότερο. Κοιτάζουμε με αυτοπεποίθηση κι αισιοδοξία το μέλλον. Ως υπερήφανο κομμάτι, μιας ισχυρής πατρίδας."

-->
-->
-->
-->